top of page

Een stemmassage, strottenhoofdmassage, vocal massage en manuele facilitatie van de larynx (MFL) zijn termen die binnen de zang- en musicalwereld verwijzen naar zachte manuele technieken uitgevoerd door een logopedist om de spieren in je keel, hals, nek en borst te ontspannen.

Een professionele zanger is een topatleet​

Zangers ​zijn topsporters. Ze gebruiken heel hun lijf en met name hun keel-, hals-, nek- en borstgebied intensief tijdens repetities en optredens. 

Je stemspieren hebben af en toe rust en ontspanning nodig. Zeker wanneer je ze intensief gebruikt. Een stemmassage zorgt voor ontspanning bij je stemapparaat en houdt je stem gezond en soepel voor, tijdens en na een repetitieproces en/of tour. Relaxatie op gepaste momenten is essentieel om je zingen gezond en comfortabel te houden.

Stempraktijk Antwerpen Compressed (13).j
"wij helpen je stem met zachte manuele technieken"

Stemmassage

Wanneer is een stemmassage zinvol?

  • Voor, tijdens of na een repetitieperiode

  • Voor, tijdens of na een tour

  • Bij stemvermoeidheid tijdens en na zingen

  • Ter preventie van stemproblemen

  • Ter verzorging van je stemapparaat

  • Wanneer je meer comfort wil bij het zingen

Wij helpen je met:

Onze handen

We behandelen je stem en keel, je middenrif en andere plekken in je lichaam met zachte manuele technieken zodat je stem een ontspannende 'reset' krijgt.

Oefeningen

We reiken je ontspanningsoefening voor je stem en lichaam aan. Via ons online platform heb je deze oefeningen altijd bij je en kan je ze gebruiken wanneer je ze nodig hebt.

Stempraktijk Antwerpen Compressed (24).j
bottom of page