top of page

Visie

Onze praktijk heeft​ een transdisciplinaire kijk op spannings- en pijnklachten. Dit wil zeggen dat we heel het lichaam onderzoeken en behandelen in al zijn facetten en verder kijken dan onze basis discipline. Door allerhande opleidingen zijn wij er van overtuigd dat we niet spreken van symptomen en losse klachten, maar van één samenhangend systeem. We helpen mensen met een verhaal dat lijfelijk spreekt.

 

Via anamnese (intake), observaties, vragenlijsten, logopedisch onderzoek en manuele palpatie krijgen wij een beeld van de lichamelijke spanning, de psychologische last en het compensatiegedrag dat bij je klachten horen.

 

Deze manier van kijken naar de samenhang van klachten en gezondheidszorg wint stap voor stap meer aandacht. Hier zijn wij enorm blij mee! Het medische stuk wordt naast het paramedische en psychologische luik gezet. Op deze manier werken we met mensen en niet met symptomen.

 

In het bijzonder werkt onze praktijk met manuele, fascia-, cranio-, adem- en stemtechnieken. Op deze manier beïnvloeden we het autonome zenuwstelsel (onbewuste deel van ons zenuwstelsel) op een positieve manier zodat ons lichaam terug in een “rust- en hersteltoestand” komt. Klachten die te maken hebben met spreken, zingen, ademen, kaak en stress verminderen en het algemene
welbevinden verhoogt.

 

Meer weten over je autonome zenuwstelsel? Zoek op Google naar de Polyvagale theorie van Stephen Porges of klik op de knop hiernaast.

stempraktijk-antwerpen-cranio.jpg
bottom of page